KURCZAK Z KOLOROWYMI WARZYWAMI I BOCZNIAKIEM...


Autor: kul2blogpl
07 stycznia 2017, 20:58

Składniki:
40 dkg piersi z kurczaka
2 cebule czerwone
125 dkg boczniaków
1 zielona papryka
1 żółta papryka
2 marchewki
sól, pieprz do smaku
oliwa
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu teriyaki
1 łyżka oleju sezamowego 

Wykonanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić je solą oraz pieprzem, polać oliwą, przemieszać i odstawić do "przegryzienia". Marchewkę i cebulę obrać. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Składniki pokroić: marchewkę i boczniaki w paski, paprykę w kostkę, a cebulę w półksiężyce. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię, podsmażyć.

Dodać boczniaki, przemieszać.

Następnie wrzucić marchewkę, a po chwili cebulę i paprykę. 

Wlać sosy i olej, dokładnie wymieszać.

Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.

Podawać z kaszą jaglaną.

Pycha!!!

Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz