KURCZAK Z KOLOROWYMI WARZYWAMI I BOCZNIAKIEM...
07 stycznia 2017, 20:58
Składniki:
40 dkg piersi z kurczaka
2 cebule czerwone
125 dkg boczniaków
1 zielona papryka
1 żółta papryka
2 marchewki
sól, pieprz do smaku
oliwa
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu teriyaki
1 łyżka oleju sezamowego
Wykonanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić je solą oraz pieprzem, polać oliwą, przemieszać i odstawić do "przegryzienia". Marchewkę i cebulę obrać. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Składniki pokroić: marchewkę i boczniaki w paski, paprykę w kostkę, a cebulę w półksiężyce. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię, podsmażyć.
Dodać boczniaki, przemieszać.
Następnie wrzucić marchewkę, a po chwili cebulę i paprykę.
Wlać sosy i olej, dokładnie wymieszać.
Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Podawać z kaszą jaglaną.
Pycha!!!
Dodaj komentarz