12 grudnia 2016, 19:46
2 umyte spażone jajka
1 szkl oleju
2 pełne łyżeczki musztardy
0,5 łyżeczki cukru
sól
pieprz
łyżeczka octu jabłkowego
ubijać blenderem
jezeli ktoś chce gęściej to dodać po trochu oleju
moje przepisy
2 umyte spażone jajka
1 szkl oleju
2 pełne łyżeczki musztardy
0,5 łyżeczki cukru
sól
pieprz
łyżeczka octu jabłkowego
ubijać blenderem
jezeli ktoś chce gęściej to dodać po trochu oleju
składniki:
buraki
czosnek
sól (mała płaska łyżeczka) na każde 0,5l wody
przegotowana chłodna woda
można dodać marchewkę
korzeń pietruszki
seler
Przygotowanie:
Warzywa umyć z ziemi i obrać
Skladniki
8 duzych pieczarek
10 dkg sera feta
2 średnie pomidory
kilka gałązek tymianku
grubo mielony pieprz
sól
Przygotowanie:
Pieczarki obierz, umyj odkrój nóżki. Ser pokrój w kostkę (możesz również użyć pokrojonej w kostkę fety)
Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj.
Farszem napełniaj pieczarki. Każdą zawiń w folię aluminiową, piecz 15 min na grillu. Podawaj z tymiankiem