07 stycznia 2017, 21:01
Składniki:
Koperek i szczypiorek umyć, osuszyć, drobno pokroić, wrzucić do kapusty.
Dodać olej, ocet, cukier, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać(najlepiej wygnieść). Podawać do obiadu.
moje przepisy
pn | wt | sr | cz | pt | so | nd |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 01 |
02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 |
09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 01 | 02 | 03 | 04 | 05 |
Składniki:
Koperek i szczypiorek umyć, osuszyć, drobno pokroić, wrzucić do kapusty.
Dodać olej, ocet, cukier, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wymieszać(najlepiej wygnieść). Podawać do obiadu.
Składniki:
40 dkg piersi z kurczaka
2 cebule czerwone
125 dkg boczniaków
1 zielona papryka
1 żółta papryka
2 marchewki
sól, pieprz do smaku
oliwa
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sosu teriyaki
1 łyżka oleju sezamowego
Wykonanie:
Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić je solą oraz pieprzem, polać oliwą, przemieszać i odstawić do "przegryzienia". Marchewkę i cebulę obrać. Papryki umyć, pozbawić gniazd nasiennych. Składniki pokroić: marchewkę i boczniaki w paski, paprykę w kostkę, a cebulę w półksiężyce. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię, podsmażyć.
Dodać boczniaki, przemieszać.
Następnie wrzucić marchewkę, a po chwili cebulę i paprykę.
Wlać sosy i olej, dokładnie wymieszać.
Dusić pod przykryciem ok. 10-15 minut.
Podawać z kaszą jaglaną.
Pycha!!!
Składniki: